Amerikaanse spreker in dienst 18 november

geplaatst in: Algemeen | 0

Zondag 18 november hebben we als Baptistengemeente een bijzondere gast: de Amerikaanse theoloog dr. Reggie Williams zal spreken tijdens de dienst. Williams zal preken over Mattheüs 5:1-12, de zaligsprekingen, en wordt daarbij in het Nederlands vertaald. De verdere dienst wordt geleid door Teun van der Leer, rector van het Baptisten Seminarium in Amsterdam. Belangstellenden zijn van harte welkom. De dienst begint om 10.00 uur.

Over Reggie Williams

Reggie Williams woont in Chicago en is als ethicus verbonden aan McCormick Theological Seminary. Hij is op 19 november hoofdspreker op een symposium van het Baptisten Seminarium en de Vrije Universiteit in Amsterdam, over het leven en leiderschap van Martin Luther King. Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat deze beroemde activist en baptistenvoorganger werd vermoord.

Martin Luther King als voorbeeld

“Martin Luther King leefde in een heel controversiële, moeilijke periode in de wereldgeschiedenis”, aldus Wiliams. “Met de manier waarop hij leefde, gaf hij heel concreet antwoord op de vraag die in het Lucas-evangelie aan de orde komt: Wat wil God dat ik doe? Jezus beantwoordde die vraag met de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan. Daarin zien we hoe de Samaritaan heel concreet hulp geeft aan een medemens in nood. Op dezelfde manier kunnen we de levens van christenen uit de geschiedenis tot voorbeeld nemen om voor onszelf concreet te maken hoe God wil dat we leven.”

Inspirerend

Het symposium in Amsterdam is een initiatief van de James Wm. McClendon-leerstoel aan de Vrije Universiteit die zich voornamelijk richt op baptistische en evangelische theologie. Leerstoelhouder prof. dr. Henk Bakker, lid van de Baptistengemeente Lelystad, sluit zich aan bij Williams visie: “Levens als dat van King, maar ook dat van Moeder Teresa en andere vechters voor de kansarmen en gemarginaliseerden, zijn inspirerend. Ze laten zien hoe God mannen en vrouwen gebruikt om werkelijk te leven zoals Jezus dat van ons vraagt. Het blijft niet bij leuke theorie, maar wordt daadwerkelijk in actie omgezet, met soms hoge kosten, zoals bij King.”

Kijk hier voor meer informatie over het symposium op 19 november.